Ουσάκ

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Ουσάκ

Equivalent terms

Ουσάκ

  • UF Uşak

Σχετικοί όροι

Ουσάκ

5 Αρχειακή περιγραφή results for Ουσάκ

5 results directly related Exclude narrower terms

Αρχείο Δημοτολογίου - Μητρώου Δήμου Ερμούπολης

  • GR GRGSA-CYC_MUN001.04
  • Μέρος
  • 1926

«Α.Ν. [Απόφαση Νομαρχίας] 531/1926 εγγραφής προσφύγων» Απόφαση του Νομάρχη Κυκλάδων για την εγγραφή στα Μητρώα Αρρένων και τα Δημοτολόγια της Ερμούπολης. Καταχωρίζονται περίπου 2000 ονόματα. Στον κατάλογο αναφέρονται: αύξων αριθμός , έτος γεννήσεως, επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και τόπος καταγωγής των ανδρών που εγγράφονται.

Δήμος Ερμούπολης

Αρχείο Νικολάου Πλαστήρα

  • Αρ.Εισ. 372
  • Μέρος
  • 1919-1922

Φωτογραφίες του Νικολάου Πλαστήρα με αξιωματικούς και στρατιώτες (1919) κ.ά. Στιγμιότυπα από την εκστρατεία στη Μικρά Ασία: Κασαμπάς (Πάσχα του 1920), Ουσάκ (1921)· σειρά φωτογραφιών με τοπία, αρχαιότητες και στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μικρά Ασία.
Είσοδος των πρωτεργατών της Επανάστασης 1922 στην Αθήνα (Σεπτέμβριος 1922)· στιγμιότυπα από την επιθεώρηση του στρατού Έβρου στην Αλεξανδρούπολη (1922)·

Πλαστήρας, Νικόλαος

Αρχείο Ύπατης Αρμοστείας Σμύρνης, Διεύθυνσης Δικαιοσύνης

  • GRGSA-CSA ADM498.01
  • Αρχείο
  • 1833-1922

1) Ελληνικό Προξενείο Σμύρνης: Συμβολαιογραφικές πράξεις, υπηρεσιακά βιβλία. 2) Ελληνικό Προξενικό Δικαστήριο (Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο): Πρακτικά αποφάσεων, πρακτικά συνεδριάσεων, υπηρεσιακά βιβλία. 3) Δικαστικές αρχές περιόδου Ύπατης Αρμοστείας – Ελληνικής Διοίκησης (Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικείο Σμύρνης, Εφετείο Σμύρνης): δικογραφίες και υπηρεσιακά βιβλία. 4) Κεντρικές Φυλακές Σμύρνης: Ατομικοί και Ομαδικοί φάκελοι κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων, υπηρεσιακή αλληλογραφία, ονομαστικές καταστάσεις. Αφορούν φυλακίσεις, αποφυλακίσεις, αποδράσεις, θανάτους, ποινές, προσωπικό φυλακών, οικονομικά θέματα. 5) Εγκληματικές φυλακές Μαγνησίας, Αϊδινίου, Αξαρίου, Βαϊνδηρίου, Θείρων, Κασαμπά, Μαινεμένης, Οδεμησίου, Ουσάκ, Πανόρμου, Περγάμου, Προύσσας, Φιλαδέλφειας.

Ύπατη Αρμοστεία Σμύρνης, Διεύθυνσις Δικαιοσύνης

Ιδιωτική Συλλογή Γιώργου Λιόλιου

  • GR COL029.01.F000001
  • Μέρος
  • 1902-1923

Δακτυλογραφημένο προσωπικό ημερολόγιο 23 σελίδων που αφορά τη ζωή και τη δράση του Νικολάου Λιόλιου κατά τα έτη 1902-1923 και κυρίως τη συμμετοχή του στα γεγονότα της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Λιόλιος, Γιώργος

Συλλογή Φ. Μαυρίδη

  • Αρ.Εισ. 402
  • Αρχείο
  • 1919-1921

Στιγμιότυπα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μικρά Ασία: ο στρατηγός Αναστάσιος Παπούλας (1921)· ο πρίγκιπας Ανδρέας με τον επιτελάρχη στις προφυλακές· προέλαση του ελληνικού στρατού προς Ουσάκ· ανατίναξη γέφυρας από Τούρκους (Αύγουστος 1919)· μεταφορά τραυματιών· άποψη της Προύσας (1921)· το Επιτελείο Στρατιάς στην Κιουτάχεια (1921)· απόψεις σημαντικών οικημάτων στην Κιουτάχεια: ο σιδηροδρομικός σταθμός, ελληνικοί στρατώνες, ερείπια του φρουρίου, χαρακώματα. Τούρκοι αιχμάλωτοι προετοιμάζουν το συσσίτιό τους· προέλαση του ελληνικού πυροβολικού· χαρακώματα, νοσοκομεία· τούρκοι αιχμάλωτοι από τις τελευταίες επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού, κατά την προέλασή του προς Κιουτάχεια· πρόσφυγες χωρικοί από κατεστραμμένα χωριά· αναχώρηση του ιππικού και του πυροβολικού για το μέτωπο· λάφυρα τουρκικών πυροβόλων· το επιτελείο του Β΄ Σώματος στρατού με διοικητή τον στρατηγό Πετμεζά· παρακολούθηση γυμνασίων βολής από τους επιτελείς της στρατιάς· Αφιόν Καραχισάρ· βαρύ πυροβολικό στο Μποζ Εγιούκ· σταθμός εφοδιασμού στο Μπιλετζίκ· χειρουργική επέμβαση στο Εϊρέτ από τον καθηγητή Κορίλλο (1921)· επιθετική αναγνώριση στο Εϊρέτ (29 Ιουνίου 1921)· εργασίες επισκευής σηράγγων, γεφυρών κ.ά.· ο διάδοχος στο στρατηγείο του Ουσάκ· κατασκευές υδραγωγείου, εργοστασίου ταπήτων στο Ουσάκ· στρατιωτική λέσχη στη Σμύρνη· εορτασμός του Πάσχα στην πρώτη γραμμή του μετώπου· πανηγυρισμοί στη Σμύρνη για την άλωση της Κιουτάχειας· κέντρο ανεφοδιασμού στο Εσκή Σεχίρ· εορτασμός για την υποδοχή του βασιλιά Κωνσταντίνου στη Σμύρνη (Ιούλιος 1921)· το χωριό Ιλάμ Κιοί μετά τον εμπρησμό του από τους Τούρκους.
Απόψεις Κιουτάχειας, Προύσας, Αφιόν Καραχισάρ και άλλων περιοχών την εποχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Μαυρίδης, Φ.